Lav en fælles indsats omkring den kantineløsning

08 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Nu er der efterhånden skrevet en del om, hvordan man kan sikre sig en god kantineordning af den større eller mindre slags, og hvordan man betaler sig for den samt, hvad man ønsker, der skal indgå i den kantineordning.

En af disse er blandt andet: https://www.atz-service.dk/services 

Men der er en ting omkring sådan noget med en kantineordning, der får folk til at opføre sig som små børn.

For det er desværre ikke altid, at man kan få sig en kantineløsning, hvor alt bliver klaret og decideret serviceret for en.

Som sagt findes der mange konstellationer af sådan en kantineordning, men her tager vi udgangspunkt i, at man benytter sig af catering, som man får hver dag af forskellig art – hvor noget måske er tilsvarende som dagen før – som man selv sætter op i ens kantine.

Den her kantine kan så være alt fra et lille køkkenrum til et tekøkken eller decideret et kantinerum.

Deltag alle på lige fod i den her kantineordning

Det er som regel her, man også har et køleskab, en opvask(emaskine), service med videre. Nogle gange er det i forlængelse af kantinen, andre gange separeret for sig, og nogle gange må man rende rundt for at finde alle tingene og anskaffe sig en plads at spise ved.

Dette bliver så nogle gange på ens arbejdsstation.

Men så skal man ofte vælge en, der tager sig af opvasken, for hvordan er det lige, at folk opfører sig, når de ikke er derhjemme, og det ikke er deres egne ting?

De lader dem stå, nogle gange ulækre og beskidte uden lige at have ordnet det værste, og tænker, at det må andre tage sig af.

Det er jo ikke deres ting, og det står ikke i deres kontrakt at tage sig af arbejdet, der er efterladt efter en frokost.

Man undskylder sig med, at man har travlt, men at man nok skal klare det senere. Men inderst inde håber man bare, at nogle andre klarer det for en.

Og hvis det sker, så vænner man sig til det.

Her skal man blive enige om, hvordan man gør det, om det er en turnusordning, at alle klarer det i fællesskab, eller man sætter en specifik person til at klare opvasken med videre og modtage og returnere maden.