Gulvslibning – gør det selv projekt

12 december 2021
Lotte Hindsberg

advertorial

Mange forbinder gulvafslibning med et gør det selv projekt og ofte i forbindelse med en flytning. Det skyldes primært at det er markant nemmere at afslibe en bolig, når der ikke er møbler, end hvis man først skal til flytte rundt eller tømme hele boligen. Det er også muligt at leje maskiner og købe sandpapir i et hvert byggemarked med respekt for sig selv eller hos et gulvafslibningsfirma. Du kan evt. søge på gulvafslibning i Hørsholm.

Inden du lejer, er det en god ide at gøre din bolig klar. Det kan der være mange penge at spare på.

image

Den vigtige forberedelse

Der er flere årsager til at det er en god ide, at forberede ens gulvafslibning inden man går igang. For det første vil det endelige resultat blive langt pænere, hvis du har forberedt gulvafslibningen først. Det skyldes at jo færre gange du skal stoppe maskinen, jo pænere vil det endelige resultat blive. Den anden årsag er at du betaler fra det øjeblik du forlader butikken. Så hvis du henter maskinen og derefter begynder forberedelsen vil det koste dig penge.

Det du skal gøre til at begynde med er at vaske gulvene godt og grundigt. Er gulvene snavset, når du afsliber gulvene vil du slibe snavset ned i gulvene. 

Det næste du skal gøre er at gennemgå gulvene for løse søm og slå dem ned. Det vil forhindre at sømmene ødelægger det dyre sandpapir og har den ekstra fordel at du slipper for knirkende gulve. 

Fjern panelerne hvis det er muligt så du kan komme helt ind til væggene uden at ødelægge panelerne. Sikre dig at ledninger ikke ligger hen over gulvene og spær dørene af, så der ikke kommer støv ud i de andre værelser.

Forberedelserne vil sikre at dine gulve bliver smukke efter en afslibning og du sparer pengene samtidig.