Forskelle på freelance skribenter i forhold til fastansatte skribenter

19 april 2021
Emilie Jacobsen

Har du din egen virksomhed, står du sikkert fra tid til anden over for dilemmaet, skal jeg ansætte en til at udføre opgaven, eller skal jeg få en freelancer til at gøre det? Der er jo fordele og ulemper ved begge dele, og hvis du ofte har brug for en til at udføre opgaven, kan det være, at du er i tvivl, hvilken der er den rigtige. 

Det kan for eksempel være, hvis du har brug for at få skrevet en masse tekster til din hjemmeside. Har du så brug for at fastansætte en tekstforfatter, eller vil det være nok med en freelance skribent? Den fastansatte tekstforfatter giver stabilitet og en kontinuerlig linje gennem alle dine tekster. Freelance skribenten giver dig derimod stor fleksibilitet. Når du ikke har opgaver til vedkommende, betaler du jo ikke for det. 

Overvej bureau til at finde freelance skribent igennem

Hvis du kommer frem til, at det bedste for din virksomhed vil være, at du hyrer en freelance skribent til at stå for at skrive opgaverne, er det en god ide, at du bruger et bureau. Det kan for eksempel være Wordpens.com. Gennem bureauet får du adgang til en række forskellige freelance skribenter, og du kan derfor være sikker på, at der er en, der har tid, når du skal have skrevet dine tekster. 

Hvis du kun har en freelancer tilknyttet normalt, er det jo ikke sikkert, at vedkommende har tid, når du har brug for opgaverne. Særligt ikke, hvis du har brug for nogle opgaver med meget kort varsel. Det kan jo ske fra tid til anden. Derfor er det rigtig rart for dig at bruge et bureau med mange freelancere. 

Hos Wordpens.com har de over 200 freelancere tilknyttet, og du kan derfor være sikker på, at der er nogle, der har tid, når du har brug for teksterne.