Forkæl dine ansatte med en firmagave

17 september 2020
Lotte Hindsberg

Julegaver til ansatte er for mange virksomheder en tradition og en som mange glæder sig til. Julegaven er som ofte den største gave mange firmaer giver til deres ansatte, men der findes mange andre former for firmagaver. Det kan være en sommergaver, en gave til påske eller en anden anledning. 

Der er vise regler som virksomheder skal følge, når det drejer sig om firmagaver. Blandt andet er der en begrænsning på hvor meget en enkel gave må koste og hvor mange penge en virksomhed samlet kan købe for, før at medarbejderen bliver beskattet. Beløbet er for virksomhedens fradragsberettiget.

Hvad skal man købe?

Det kan være svært at vælge en gave til samtlige ens ansatte som vil gøre alle glade. Ofte er der en stor spredning i virksomheden i forhold til smag. Det kan løses ved at man få opstillet flere muligheder og så kan den enkelte medarbejder selv bestemmer hvilke en gave som de helst vil have. Det ødelægger selvfølgelig overraskelsesmomentet, men til gengæld får den enkelte medarbejder noget de rent faktisk ønsker sig og det er stadig sjovere end 2 fl. vin og en plade chokolade. Er man også ude i god tid, kan det stadig være muligt at få firmaet logo på, såfremt det ønskes.

Logo eller ikke logo på firmagaverne?

Skal der logo eller ej på dine firmagaver er et ofte stillet spørgsmål. Det har selvfølgelig en reklameværdi, men man risikere også at gaven ikke bliver brugt fordi der er et logo på. En gylden mellemvej kan være at vælge at der skal være logo på de ting, hvor det betyder mindre f.eks. som en powerbank eller chokoladen, men undlade det på håndklæderne og den flotte vase. Uanset hvor glad man er for sin arbejdsplads, er det nok de færreste der vil have en vase stående på spisebordet med logo på.