Find den rette afstand i forbindelse med sprøjtelakering

20 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Det kræver virkelig øvelse at blive god til det med sprøjtelakering.

Man kan lidt sammenligne det med, når man ser begynder-graffiti ude i byerne, hvor vedkommende tydeligt er startet med en forkert afstand og har holdt dåsen stille alt for længe, så skriften er tykkere i starten end til slut.

På samme måde skal en person, der sprøjtelakerer, være god til at vide, hvordan afstanden skal være til det, som der skal lakeres – og det er jo sjældent bare en mur som ved graffiti.

Her kan være kanter, bugter og hulrum, der også skal sprøjtelakeres på samme måde, og det er ikke bare noget, man lige bliver god til at gøre over en nat.

Dette gælder både, hvis man skulle have udstyret til at gøre det derhjemme, eller man er ude til professionel sprøjtelakering i Frederikshavn for eksempel.

Har du, hvad der skal til?

God sprøjtelakering kræver først og fremmest de rette rammer og det rette værktøj, og så skal man helst have øvet sig mange gange på noget, der ikke var lige så vigtigt at lakere, for man kan ikke bare lige fjerne den lakering igen med det samme – specielt ikke hvis der er farve i.

Man skal også have gode dragter og måske en maske på, så man ikke sprøjter på sig selv eller indånder noget farligt. Desuden skal man helst også have dækket alt andet til, der ikke skal lakeres.

Og så er det her, hvor man skal begynde at sprøjtelakere i det små og forsigtigt, så man lærer den her nye enhed at kende, da ikke to enheder, der skal sprøjtelakeres, er ens.

Selv hvis man skal have en genganger lakeret, så skal man også lige fokusere og ikke køre på rutinen.

Nogle maskiner kan nok lakere for en per automatik, men det er nok bedst at lade en person om at gøre det, så man ved, der bliver taget god hånd om det.