Derfor skal du placere din regnmåler korrekt

07 januar 2021
Sara Mortensen

Hvis du har fået en regnmåler i gave eller selv har investeret i en, så er det vigtigt, at du sætter den korrekt i haven. Hvis ikke regnmåleren står rigtigt, får du ikke den korrekte måling af nedbøren. Læs med her og bliv klogere på, hvordan din regnmåler skal placeres. 

En regnmåler er kort sagt en pind med et måleglas på toppen. Det er naturligvis ikke ret spændende at have stående midt i haven. Derfor er der lavet mange forskellige fine regnmålere med mange sjove motiver på toppen. Find et stort udvalg af søde og sjove regnmålere lige her: https://gladegaver.dk/regnmaaler

Med alle de forskellige regnmålere der findes i dag, kan man nemt finde en, som man synes passer perfekt til haven. Du kan finde regnmålere i mange forskellige slags, alt lige fra en sød frø iklædt regntøj til en fin traktor. Find den der passer til din stil og din haves udtryk! 

Hvad kan man bruge en regnmåler til?

En regnmåler måler nedbøren i din have. Den er ikke lige så præcis som de officielle målinger, men den kan komme ret tæt på en præcis måling. 

Fordelen ved en regnmåler, er at du kan få et realistisk billede af, hvor meget vand der falder på netop din grund i modsætning til de officielle målinger. 

Mange har en regnmåler i haven, fordi de har en stor flot urtehave, som de ønsker at holde liv i. Andre bruger den til en målestok i forhold til at passe blomsterne i haven perfekt. Du kan også få stor gavn af en regnmåler, hvis du er landmand og skal passe et landbrug. 

Sådan skal din regnmåler placeres i haven

Først skal du finde et sted i din have, hvor regnmåleren kan stå solidt plantet i jorden, mindst 2 meter væk fra forstyrrelser. Forstyrrelser kan være et halvtag, buske, træer eller lignende. 

Når du har fundet et godt spot til din regnmåler, så skal den placeres 80-100 cm over jorden, så måleglasset står helt frit. Sørg for at måleglasset hænger vandret, når regnmåleren er solidt plantet i jorden. Med disse få tips, vil du kunne opnå en tæt på præcis måling – god fornøjelse!